Kyiv City News

Катастрофа Ан-26: командира військової частини у Чугуєві Глазунова відправили в СІЗО

Печерський райсуд Києва відправив під варту на два місяці В’ячеслава Глазунова, командира військової частини А04104 у Чугуєві, де у вересні 2020 розбився Ан-26 з курсантами.

Про це повідомляє кореспондентка hromadske із зали суду.

Прокуратура просила взяти Глазунова під варту, а адвокат Сергій Рогозін просив залишити його на волі, стверджуючи, що той не збирається ховатися.

Рогозін підкреслив, що Глазунов є учасником бойових дій має нагороди від міністерства оборони. Крім цього, вона страждає на серцево-судинні захворювання.

За даними слідства, Глазунов затверджував планову таблицю польотів і дозволив проведення конвеєрних польотів – коли літак після здійснення одного вильоту не зупиняється, а конвеєром виконує наступний.

“У цей день я був старшим першої зміни, старшим другої зміни був мій заступник. З 15:30 до 18:00 я був уже в своєму робочому кабінеті, працював з документами. Спостереження виконувала інша людина. Мене звинувачують в тому, що я давав команду на конвеєр? Я не давав команду на конвеєр. Її дає командир польотів. Так, старший зміни його контролює, може втрутитися і не допустити цього. Але я це зробити не міг, оскільки не був на місці в цей час”, – сказав у суді Глазунов.

Крім цього, за версією слідства, на борту було 18 штурманів замість 10, а командир екіпажу Богдан Кишеня 11 місяців не практикував нічні польоти, а тому не мав бути допущеним на борт.

“Що стосується Кишені. Я не мав права його перевіряти, бо я не маю допуску, у мене є допуск тільки на літак Л-39. Безпосередньо його підготовкою займається керівник ескадрильї. Так, контрольний політ йому дав командир, і після контрольного польоту вирішив, що він готовий, після цього Кишеня полетів сам, а потім з курсантами. І це контролює мій заступник з льотної підготовки”, – говорить на це Глазунов

Нагадаємо, в авіакатастрофі військового Ан-26 25 вересня загинули 26 людей: 19 курсантів та 7 офіцерів, члени екіпажу.

Exit mobile version