Kyiv City News

Кабмін схвалив проєкт Держбюджету на 2021 рік

Вчора,14 вересня, під час засідання Кабміну було схвалено проєкт Державного бюджету на наступний рік.

Про це повідомив Урядовий портал.

Напередодні Шмигаль назвав основний фінансовий документ країни реалістичним та збалансованим.

«Проєкт основного фінансового документа країни є збалансованим та відповідає конкретним викликам сьогодення. Основна увага: підтримка громадян та бізнесу, новий поштовх розвитку регіонів, продовження оновлення інфраструктури. В проєкті бюджету збільшені як соціальна складова, так і видатки розвитку. Уряд розраховує на конструктивну співпрацю з парламентом та оперативне прийняття цього документа», – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Аналітики стверджують, що проєкт Державного бюджету на 2021 рік передбачає значне збільшення податкових надходжень в порівнянні з планом бюджету на 2020 рік – на 145 млрд грн. Водночас передбачено зменшення неподаткових надходжень – на 54,2 млрд грн.

Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на Центр аналізу публічних фінансів та публічного врядування Київської школи економіки.

Податок на доходи фізичних осіб зросте на 28 млрд грн, або +25%. На це має вплинути заплановане подвійне підвищення мінімальних зарплат та посадових окладів працівників. Адже це призводить до збільшення відрахувань як ЄСВ, так і ПДФО та військового збору.

Податок на додану вартість (ПДВ) із вироблених в Україні товарів, як очікує Мінфін, зросте аж на 68% – з планових 77,4 млрд грн у 2020 році до 130,5 млрд грн у 2021-му.

Доходи у проєкті держбюджету-2021 очікуються на рівні 1,071 трлн грн. Це – на 93 млрд грн, або на 9,5% більше в порівнянні з планом-2020.

 

Exit mobile version