Kyiv City News

Кабмін дозволив велосипедистам їздити смугою для маршрутних транспортних засобів

Кабінет Міністрів України вчора, 11 листопада, дозволив рух велосипедів смугою руху маршрутних транспортних засобів.

Таке рішення пояснили бажанням підвищити безпеку руху для велосипедистів.

У пояснювальній записці зазначається, що окремого дорожнього знаку для цього впроваджувати поки що не будуть, це буде передбачено знаком “Дорога зі смугою для руху маршрутних транспортних засобів”.

У Кабміні впевнені, що таке рішення сприятиме розвитку велосипедної інфраструктури та зменшенню травматизму серед велосипедистів, так як двоколісному транспорту менш ризиковано пересуватися поруч із громадським транспортом, що має середню швидкість 20-30 км/год, тоді як середня швидкість авто в місті сягає 50 км/год.

Зазначимо, що до цього, рух велосипедистів у смугах для маршрутних транспортних засобів був заборонений правовою колізією чинних Правил дорожнього руху і дозволявся в окремих випадках у якості експерименту з розміщенням відповідних дорожніх знаків та розмітки. Так, до сьогодні в Києві в якості експерименту було впроваджено сумісний рух велосипедистів та громадського транспорту на 20 км смуг.

Також зазначимо, що у новому ДСТУ 2587 “Розмітка дорожня” передбачено відповідну горизонтальну розмітку, що позначає спільні смуги для руху велосипедистів та громадського транспорту.

Exit mobile version