Kyiv City News

Генсек НАТО заявив, що Грузії слід готуватися до членства в Альянсі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив прогрес Грузії. Закликав її продовжувати зближення з Альянсом і готуватися до членства в ньому. Про це він заявив після зустрічі з прем’єр-міністром Грузії Георгієм Гахар.

Про це повідомляє прес-служба НАТО.

Генсек заявив, що Альянс вітає прогрес Грузії в проведенні реформ. Він підкреслив, що країна вже досягла значного прогресу в модернізації збройних сил і зміцнення демократії.

“І я закликаю вас продовжувати в повній мірі використовувати всі можливості для зближення з НАТО. І готуватися до членства. Ми розраховуємо на те, що Грузія забезпечить відповідність виборів в наступному місяці найвищим міжнародним стандартам. Це важливо для Грузії і для НАТО”, – сказав Столтенберг.

Генсек запевнив, що НАТО підтримує територіальну цілісність і суверенітет Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також закликає Росію вивести свої сили з Абхазії і Південної Осетії.

Столтенберг назвав Грузію одним з найважливіших партнерів НАТО, багато в чому сприяє загальній безпеці Альянсу, в тому числі за допомогою участі грузинських військ в навчальній місії НАТО в Афганістані.

Він подякував Гахар “за тверду особисту прихильність Північноатлантичного союзу” і сказав, що “партнерство НАТО з Грузією робить нас всіх безпечніше”.

Exit mobile version