Kyiv City News

Фінансово могутні. Український Forbes склав рейтинг найбільших приватних компаній країни

Ураїнське видання журналу Forbes склав рейтинг 100 найбільших приватних компаній країни. Його очолила металургійна компанія Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новинського. Про це повідомляє Liga.net, посилаючись на друковане видання Forbes Україна.

Відзначається, що виручка Метінвесту за 2019 рік склав 278 млрд грн, прибуток — 8,8 млрд грн. У компанії працює 66 000 людей.

Друге місце в рейтингу зайняла мережа супермаркетів АТБ-Маркет Геннадія Буткевича, Євгенія Єрмакова та Віктора Карачуна. Виручка компанії в минулому році склала 104,9 млрд грн, а прибуток — 4,4 млрд грн. В АТБ працює 49 300 співробітників.

На третьому місці рейтингу знаходиться агрохолдинг Kernel Андрія Веревського. Виручка Kernel за підсумками 2019 року склала 93 млрд грн, прибуток — 3,2 млрд грн. В агрохолдингу працює 14 000 осіб.
У десятку найбільших приватних компаній України потрапили також Fozzy Group (Володимир Костельман), DTEK Energy (Рінат Ахметов), АрселорМіттал Кривий Ріг (Лакшмі Міттал), МХП (Юрій Косюк), Тедіс Україна (Борис Кауфман), Запоріжсталь (Рінат Ахметов, Вадим Новинський і група російських акціонерів) і Епіцентр (Олександр і Галина Гереги).

За підсумками 2019 року сукупна виручка ста найбільших приватних компаній України склала 2,15 трлн грн, що дорівнює 54% ВВП України за минулий рік, пише Forbes. У топ-100 приватних компаній зайнято 665 000 людей. Це 4% від усього зайнятого населення, відзначає журнал.

Exit mobile version