Kyiv City News

Дослідження: Вітальні слова і фрази, які змінила війна

Фото: Moonzori.com

З 24 лютого, коли росія пішла повномасштабною війною на Україну, привітання з Днем народження набули іншого змісту, ніж були до початку війни. Головними словами-побажаннями українців стали «Перемога, Мирне небо та Мир», таке дослідження провела платформа привітань Moonzori.

Якщо до війни люди бажали одне одному в основному класичні мирні побажання, на кшталт  – здійснення мрій, успіху в роботі та здоров’я, то тепер найактуальніші слова-привітання звучать так: «Божого захисту, Божого благословення та берегти себе». Здебільшого ці слова адресуються не тільки для самого іменинника, а й для його рідних та близьких. Загалом характер привітань за останній час набув духовного, а не матеріального змісту зовсім з іншими життєвими цінностями.

В Україні також виріс запит у пошуковій мережі Google на патріотичні привітання. Про це свідчить графік Google Trends, який ми дослідили, зробивши вибірку з липня 2021 по липень 2022. На графіку видно, що з кінці лютого 2022 року він різко виріс вгору, порівняно з липня 2021 по лютий 2022 року.

Скриншот: Moonzori.com

Які б не були побажання до Дня народження найголовніше зараз для українського народу, щоб у багатьох вони були. Щоб Україна перемогла у цій визвольній війні, і якомога менше було втрачено життів.

Moonzori – це міжнародна платформа привітань до різних святкових подій. Платформу було створено у 2019 році.

Exit mobile version