Kyiv City News

Дослідження показало, які популярні джерела інформації серед українців

Телебачення залишається найпопулярнішим джерелом інформації, на другому місці- інтернет.

Центральні українські телеканали в серпні 2020 року залишаються найбільш популярним джерелом інформації – їх дивляться 75% респондентів. У той же час на друге місце вийшли соціальні мережі – їх частка за півтора року зросла з 24% до 44%.

Про це свідчать дані опитування фонду “Демократичні ініціативи” та Центру Разумкова.

Останнім часом значно зросла частка тих, хто отримує інформацію від родичів і друзів – з 11% до 23%. Ця позиція конкурує за третє місце з українськими інтернет-ЗМІ, з яких інформацію про Україну та світ отримували не менше 27% респондентів. Далі йдуть меседжери (Viber, Telegram, WhatsApp і т.п.) з часткою 11%. Українські загальнонаціональні радіостанції та місцеве телебачення, про які згадали майже по 9% респондентів, українські загальнонаціональні друковані видання (8%) і місцеві інтернет-ЗМІ ( 6%).

Російське телебачення залишається одним з основних джерел інформації майже для 6% респондентів. У 2020 році частка місцевих друкованих видань зросла до 4% (з 2% в лютому 2019 року). У джерела, частка яких не перевищує похибка опитування, потрапили місцеві радіостанції, російські сайти і друковані видання, ЗМІ окупаційних адміністрацій так званих “ЛНВ-ДНР”.

Дослідження проведено фондом “Демократичні ініціативи” спільно з Центром Разумкова з 14 по 19 серпня 2020 року серед 2022 респонденти у всіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій. Дослідження проведено на замовлення ГО “Детектор Медіа”. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Exit mobile version