Kyiv City News

Deutsche Bank в інтересах Коломойського відмив понад 750 мільйонів доларів в США

Deutsche Bank зіграв вирішальну роль у відмиванні коштів з ПриватБанку на компанії олігарха Ігоря Коломойського у Сполучених Штатах.

Про це повідомляє International Consortium of Investigative Journalists (міжнародний концорсіум журналістів-розслідувачів).

Розслідування повідомляє, що Deutsche Bank зіграв ключову роль у відмиванні грошей з України, перевівши понад $750 мільйонів на бізнес-компанії Коломойського у Сполучених Штатах.

ICIJ виявив, що у схемі виведення грошей з України був задіяний Deutsche Bank. За 6 років Deutsche перевів не менше $490 мільйонів із компаній, створених на Британських Віргінських островах під контролем Коломойського і його ділового партнера Геннадія Боголюбова, у компанії в Делавері. Велика частина грошей була витрачена на придбання нерухомості на Середньому Заході.

За даними ICIJ, ще $268 мільйонів перейшли через Deutsche в інші компанії, контрольовані цими людьми та їхніми партнерами у США. Перекази грошей відбувалися з 2007-го по 2013 рік.

Судові документи показують, що Deutsche Bank провів тисячі транзакцій, пов’язаних із компаніями Коломойського у США з 2006-го по 2015 рік – це втричі більше, ніж будь-який інший банк, який переводив гроші у країну для компаній, пов’язаних із Коломойським.

До речі, Deutsche Bank виплатив сотні мільйонів доларів штрафів за останні 3 роки за порушення законів про боротьбу з відмиванням грошей в США.

Журналісти повідомляють із посиланням на протоколи суду, що при Коломойському сотні сталеливарників у Кентуккі, штаті Нью-Йорк і Огайо, втратили роботу, а в одному випадку навіть залишилися без страховки чи можливості тимчасово отримати доступ до своїх пенсійних фондів.

Exit mobile version