Kyiv City News

Чи варто сьогодні міняти гривні на долари: поради експертів

Аналітики закликають українців не панікувати і не переводити всі свої гривневі накопичення в американську валюту.

За умови подальшої співпраці з Міжнародним валютним фондом і гарного врожаю зернових курс долара в Україні в 2021 році не підвищиться більше 29 грн / $. Такий прогноз у коментарі “Сегодня” озвучили українські економісти.

Аналітики закликають українців не панікувати і не переводити всі свої гривневі накопичення в американську валюту. Відповідно до їхніх прогнозів, у 2021 році гривня буде стабільною.

За словами економіста Євгена Невмержицького, вартість гривневого депозиту сьогодні набагато перевищує доларові ставки: на доларовому вкладі можна заробити 1-4%, в той час як на гривневому – більше 10%. У свою чергу, Олексій Лупін, який очолює департамент відкритих ринків НБУ, зазначає, що 2021 рік «значно краще», ніж минулий – і в плані валютних курсів, і в плані зростання ВВП.

За його словами, курс долара формується під впливом психологічних чинників, і важливу роль тут відіграє обсяг золотовалютного резерву країни.

«Ми на восьмирічному піку, резерви на початок року перевищували $ 29 млрд», – зазначає експерт.

На думку експертів, за умови подальшої співпраці з Міжнародним валютним фондом і гарного врожаю зернових курс долара в Україні в 2021 році не підвищиться більше 29 грн / $.

Що ж стосується покупки валюти, то Юрій нетесаних з «Атлант Фінанс» в коментарі The Page нагадує, що сезонне зміцнення нацвалюти очікується вже в березні, і радить українцям купувати долари по курсу 27,7-27,8 грн / $, а євро – по 33-33,5 грн / €.

Exit mobile version