Kyiv City News

29 серпня – День пам’яті захисників України

Сьогодні, 29 серпня, Україна відзначає День пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність держави.

Датою вшанування обрали саме 29 серпня, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.

Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський ще минулого року на свткуванні 28-ї річниці Незалежності України.

Цього дня на всій території України заплановано проведення низки пам’ятних та національно-патріотичних заходів, зокрема Всеукраїнської акції пам’яті “Сонях”, передбачено приспущення Державного Прапора України, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні й радіо, покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань захисників України.

О 10:00 буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Україна об’єднається в шані і вдячності нашим співвітчизникам, які, відстоюючи свободу і незалежність країни, віддали свої життя в ім’я майбутніх поколінь, зберігши тим самим мирне життя на більшій території України (розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2020 р. № 965-р).

Також цього року планується встановлення зменшених копій державного прапора на всіх могилах захисників України, велопробігу ветеранів війни за маршрутом Ужгород – Маріуполь та низка інших заходів.

Exit mobile version