Kyiv City News

В травні в Києві відбудеться фестиваль сучасного колажу CUTOUT

«CUTOUT» це буде перший̆ фестиваль сучасного колажу в Україні, що відкриє для поціновувачів мистецтва швидкий, незвичайний, емоційний та інтуїтивний напрямок – collage, філософією якого є трансформація вже створеної кимось ідеальної реальності у власний незвичайний наратив. Ця подія має стати святом невичерпної техніки, що проявляє нове, радикальне пізнання сьогодення та допоможе розширити сприйняття сучасного мистецтва.

Фестиваль засновано трьома молодими місткинями, що вже мають власний доробок і прагнуть познайомити якомого більше людей із одним з останніх революційних напрямів в мистецтві, його історією і техніками. Аннет Сагаль, що є  засновницею «KYIV COLLAGE  COLLECTIVE». Мультидисциплінарна художниця, що працює в галузі фотографії, поезії, музики та колажу, Катя Сита – сучасна українська художниця-колажиня. Автор терапевтичних майстер-класів з колажу та Ольга Сита – арт менеджер, куратор українських сучасних художників.

Подія відбуватиметься одразу на декількох арт майданчиках Києва де будуть проходити виставки обраних колажистів України, митців із інших країн світу та спеціальна площадка для молодих українських колажистів, учасників Open-Call. В рамках події відбудуться кураторські екскурсії, лекції та воркшопи, також кінопокази документальних стрічок про мистецтво колажу.

Sweet Birthday Messages for a Woman

Для молодих митців, що бажають прийняти участь у події вже відкрито прийом заявок на колективну виставку в категоріях аналогового та цифрового колажу. Умови участі та детальна інформація про подію вже доступна на веб-сторінці фестивалю «CUTOUT». Заявки приймаються до 15 квітня 2021 року на сайті cutoutfestival.com

Exit mobile version