Kyiv City News

У Києві відкрилась міжнародна фотографічна ярмарка PHOTO KYIV

Знакова подія українського арт-ринку – міжнародна фотографічна ярмарка PHOTO KYIV – цього року проходить у форматі онлайн з 2 по 20 грудня в колаборації з платформою Панграм. Свої роботи до віртуального простору надали фотографи з України, Польщі, Франції, Німеччини, Швейцарії.

Abramovych Art Agency та дочірний проект платформи NewNow Gallery презентують соло-стенди українських митців Романа Мініна та Олени Сапонової.

Експериментальні пейзажі, створені Мініним упродовж останніх трьох років, знято об’єктивом типу «риб’яче око» на плівку. Роботи з серії «Харківський заповідник» присвячено поступовому розвитку міста Харкова, його особливій  шляхетній атмосфері. У циклі використано графічні зображення представників тваринного світу, запозичені з класичного зоологічного альманаху. Ці діджитальні фотоколажі завершує ручний розпис Романа аерозольною фарбою — твори існують в одному примірнику.

Роман Мінін. Із серії Харківський заповідник, цифровий друк на самоклеючій плівці, аерозольна фарба, 140 х 140 см, 2020

«Місце, яке має значення» – актуальний на сьогодні фотопроект Олени Сапонової, що продовжує шлях її творчих пошуків. Кожна з представлених фотографій, на кшталт камінців – шматочків смальти, виникає як окремішній фрагмент певного цілого, котрий хіба не заперечує всю решту. Але ж загальна композиція свідчить про зворотнє і зчитується як завершена мозаїка. Олена працює з візуальними пластами, накладаючи їх один на одного, продукуючи нові виміри, нові сенси. Ці нашарування – все ті ж деталі, побачені і зафіксовані в різних обставинах. Вдаючись до техніки колажу, поєднуючи між собою елементи і кристалізуючи форми, авторка виявляє глибинні зв’язки у світі просторово-часових відносин.

Її робота «Зростання», створена з чеського пейзажу, демонструє титанічний образ ментального зросту у вигляді дерева, яке пробивається крізь горизонт. Фотографія не піддає сумніву поняття «опора», тому що єдиною людиною, яка впливає на власне подальше зростання, а потім – цвітіння, є сам індивід.

Олена Сапонова. Фоторобота “Зростання” з серії Місце, фотодрук на папері металік, накочення на екобонд, 100 х 85.8 см, 2016

Освітня програма PHOTO KYIV 2020 передбачає лекції, дискусії та презентації фотокниг в форматі відеоконференцій. Вже 10 грудня відбудеться artist talk за участю митців та представників галерей.

Ознайомитися з експозицією та придбати роботи можна за посиланням: http://photokyiv.online/

Exit mobile version