Kyiv City News

Персональну виставку колажів Каті Ситої покажуть у Музеї історії Києва

Персональна виставка колажів «Крізь чужі обличчя» української мисткині Каті Ситої відкриється 28 січня в Музеї історії Києва. Це перша така подія в музеї більш ніж за третину сторіччя. І вона дійсно важлива!

Попри те, що колаж невпинно розвивається саме як мистецький напрямок, в Україні (і не лише) він продовжує здебільшого асоціюватися зі сферою дизайну та комерційних замовлень. Але його експонування в музеях та галереях країни – саме той «рецепт», який здатен змінити подібне становище. Тож за його активне приготування і взялися Катя Сита та Музей Києва.

Катя Сита – молода київська колажниця, що швидкими темпами виборює собі помітне місце у мистецькому полі, як вітчизняному, так і закордонному. Свої перші колажі художниця створила у 2018 році. Вже перші її роботи привернули увагу галеристів з Нідерландів. У 2019 році Катя взяла участь у виставці “Nuova Primavera” в галереї Palazzo Velli Expo в Римі. Окрім того, мали місце групові виставки в галереї «Дукат» та Музеї історії Києва. А минулого року мисткиня стала переможницею конкурсу глядацьких симпатій в межах виставкового проєкту Музею Києва «Одного дня після…».

Сьогодні Катя презентує персональну виставку колажів «Крізь чужі обличчя».

«Ми не визнаємо більшість власних почуттів та емоцій. Нам виявляється несила дібрати для них релевантних слів, а відтак – і зафіксувати у свідомості. Грані між ними настільки тонкі, а спектр настільки широкий, що вкрай важко буває скласти чіткий опис того чи іншого переживання. Мені – не легше за решту людей. Та замість намагатися підшукати для неокреслених почуттів вербальні аналоги я вдаюся до іншого ходу: з готових об’єктів викладаю на папері те, що наблизить мене до мого неусвідомленого, несформульованого, неприйнятого й, можливо, раніше ніде не описаного переживання – суперечливого, сумбурного, захопливого, з незвичним відтінком…».

Упізнати своє власне несформульоване, подивившись на нього «крізь чужі обличчя», і наблизитись до відчуття внутрішньої гармонії. До цього запрошує Катя Сита.

З 28 січня до 10 лютого 2021 року
Музей історії міста Києва

Exit mobile version