Kyiv City News

Запустили сайт, який показує середню вартість оренди квартири у Києві

У Києві запустили портал dashbird: він відображає статистику середніх цін на оренду квартир у місті за останній час. Це проєкт київських розробників, які є авторами додатку bird.

На сайті показують динаміку середніх цін для 1-, 2- та 3-кімнатних квартир за останні кілька місяців (зараз – з березня). Дані оновлюються щодня.

dashbird – об’єднання слів «» (назва додатку) та «dashboard» (інструмент для спостереження за показниками у режимі реального часу).

Дані для статистики надходять з додатку bird, який працює за принципом агрегатора: збирає оголошення з усіх сайтів нерухомості, і відображає їх на карті. Наразі база bird містить понад 23 000 квартир. Саме ця база генерує статистику, яку почали публікувати з 19 березня, на початку карантину.

«На початку карантину у наших користувачів збільшився інтерес до цін на оренду. Ми не знайшли зручної статистики цін, яка б оновлювалась щодня, і базувалась на достатній кількості оголошень, тому вирішили створити свій продукт. Ми хотіли почати з максимально простого інструменту, який би давав відповіді на питання – «А скільки зараз коштує оренда однокімнатної квартири?» та – «Як там ціни на оренду: падають чи зростають?», – коментує дизайнер проєкту Арсеній Фещенко.

Сайт планують оновлювати: будуть показувати більш детальну інформацію для тих, хто хоче ретельніше проаналізувати ринок оренди, а також показувати ціни для різних районів Києва.

Exit mobile version