Kyiv City News

В столиці визначили найкращий ландшафтний дизайн парку

В Оболонському районі столиці один з нових парків визнано кращим реалізованим об’єктом громадського простору. За підсумками роботи професійного незалежного журі парку “Наталка” було присуджено Українську національну премію з ландшафтної архітектури та дизайну, визначили його як “лауреата 1 ступеня”.

Ця премія присуджується за кращі суспільні ландшафтні об’єкти, виконані на території України за останні 10 років (терміни проєктування і реалізації). Оцінюють досвідчені архітектори, містобудівники, ландшафтні дизайнери з різних країн. Тож по праву можна сказати, що парк «Наталка» відповідає міжнародним стандартам.

– Впевнений, що наступного року ми зможемо представити на Премію ще не один об’єкт. Адже Київ змінюється, парки та сквери перетворюються на сучасні зелені зони для відпочинку. І вони є достойними оцінки кваліфікованого журі. Дякую громадській організації «Парк Наталка» та меру столиці Віталію Кличку за принципову позицію щодо повернення даної території до власності територіальної громади, ініціативу створення парку та керівникові КП УЗН Оболонського району Марії Ковальчук за особистий внесок у створення справді «золотого стандарту» паркового будівництва столиці, – сказав керівник КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Нагадаємо, парк здобув широку популярність у Києві після неодноразових виступів Віталія Кличка, який назвав «Наталку» зразком для всіх столичних парків: «Парк Наталка є золотим стандартом. Я вважаю, що він кращий, ніж «Central Park» у Нью-Йорку. Бо там немає такого дивовижного вигляду на Дніпро».

Exit mobile version