Kyiv City News

У Київській та Житомирській областях через негоду обмежили рух транспорту

У Київській та Житомирській областях сьогодні, 10 грудня, через негоду тимчасово обмежено рух транспорту.

Про це повідомляє ДСНС.

“За інформацією Укравтодору 10 грудня з 16:00 у зв’язку з несприятливими погодними умовами у вигляді випадання дощу при мінусовій температурі (до 2-3 градусів морозу), Службою автомобільних доріг з метою недопущення скоєння ДТП та утворення заторів, введено тимчасове обмеження руху вантажного автотранспорту та автобусів, на час обробки спецтехнікою дорожнього покриття у Київській та Житомирській областях”, – йдеться у повідомленні.

Як попереджає синоптикиня Наталка Діденко лід на дротах, на великих гілках дерев може спричинити їхній обрив та падіння тож просить киян бути максимально обережними.

«Дивіться уважно, де паркуєте автомобіль і де стоїте, щоб нічого не впало. Автомобіль, якщо можливо, залиште в безпечному місці, а самі городами – на метро чи громадський транспорт, бо ризикуєте простояти у серйозних заторах. Не хочу прогнозувати, але щось мені підказує, що неприємних ситуацій на дорогах, ДТП, сьогодні побільшає, – написала Наталка Діденко,  і застерегла, що зараз утворюється, просто за лічені секунди.

Водіїв закликають бути обачними на дорозі.

– потрібно дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій;

– при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму;

– не забувайте увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі;

– в умовах погіршення погодних умов із інтенсивним випадінням снігу та ожеледицею на дорогах не використовуйте автотранспорт із літніми шинами.

Exit mobile version