Kyiv City News

У Києві презентували масштабний проєкт концерт-холу міжнародного рівня

У столичному мікрорайоні Відрадний 19 жовтня відбулася презентація масштабного проєкту зі спорудження концерт-холу міжнародного рівня.

 У вересні «Kyiv City» повідомляв, що кондитерська корпорація має намір побудувати у столиці концертний зал. Для цього соціально-культурного проєкту було придбано у Києві виставлений на продаж через SETAM занедбаний Палац культури ім. С. П. Корольова.

Зведення нового концерт-холу реалізуватиметься за кошти компанії Roshen і Фонду Петра Порошенка, як повідомляє 5.ua.

На реалізацію цього амбітного проєкту залучать десятки мільйонів доларів, прогнозують його ініціатори. Концерт-хол матиме велику акустичну концертну залу на 1800 глядачів і камерну залу на 400 глядачів. Також облаштують необхідну інфраструктуру для репетицій музикантів і хорів. У закладі планують проводити по 250 мистецьких подій на рік.

За словами головного менеджера проєкту Євгена Полтавцева, це буде перший в Україні концертний зал для виступів великого симфонічного оркестру з хором.

Для прикладу, Німеччина має сім залів світового рівня. У сусідній Польщі за останні роки відкрили два таких заклади. Україна ж з її традиціями класичної музики, з диригентами, виконавцями, композиторами і колективами світового рівня – не має жодної акустичної зали для великого симфонічного  оркестру.

Архітектурний проєкт закладу киянам презентують вже навесні 2021 року. Він буде вибраний на міжнародному конкурсі із залученням світових фахівців та компаній. За планами, новий концерт-хол відкриє свої двері у вересні 2025 року.

Exit mobile version