Kyiv City News

Шумові гранати та багато травмованих: на Майдані у Києві відбулися сутички між поліцією та підприємцями

Сьогодні в урядовому кварталі Києва знову зібралися представники бізнесу – які відстоюють свої права на роботу і заробіток. Учасники акції вимагають від Ради розглянути і прийняти запропоновані законопроєкти по спрощеному оподаткуванню для ФОП.

Про це повідомляє LIGA.net.

Мирна акція протесту починалася біля парламенту. Потім протестувальники пішли до Офісу президента, де запалили фаєри. Зараз вони на Майдані.

Між мітингувальниками та поліцією сталася сутичка, коли протестувальники намагалися встановити намети. За даними поліції постраждали 40 поліцейських.

“Учасники акції застосували в бік правоохоронців газові балончики. У результаті одного поліцейського вдарили по голові – і він втратив свідомість. Ще близько 40 – отримали хімічні опіки очей”, – повідомили в поліції.

Організатор мітингу Сергій Доротич заявив по гучномовцю, що серед ФОПів багато травмованих. На Майдан викликають “швидкі”.

Кілька наметів вдалося встановити. Учасники акції перекрили рух по Хрещатику. Під парламентом сотні поліцейських, які стежать за ситуацією. По периметру – посилений режим охорони.

Зі сцени учасники акції заявили, що не планують покидати центр.

Exit mobile version