Kyiv City News

Прихована агітація. Соратника Кличка можуть звинуватити у використанні адмінресурсу в політичній кампанії

Днями у столичній підземці з’явилися плакати із зображеннями керівництва метрополітену. На них міститься інформація про досягнення чи то самої людини з фото, чи то всієї величезної команди КП “Київський метрополітен”. Їх можна розцінювати як приховану політичну рекламу, повідомляє громадський рух ЧЕСНО.

Представники адміністрації комунального підприємства твердять, що це проєкт до 60-ї річниці столичного метрополітену. Але світлина керівника метро на цих плакатах ідентична до тієї, що висить у місті на білбордах разом з логотипом УДАРу

26 серпня 2020 року партія УДАР, котру віднедавна знову очолює чинний Київський міський голова Віталій Кличко, провела з’їзд, на якому були присутні як делегати й партійці, так і майбутні кандидати та гості.

На одному з фото команди Кличка бачимо керівника КП “Київський метрополітен” Віктора Брагінського. Він вирізняється формою в погонах, чим одразу привертає увагу.

Уже за кілька днів після з’їзду на офіційній Facebook-сторінці КП “Київський метрополітен” опублікують новину з фото Брагінського в захисній масці, брендованій тим самим логотипом партії УДАР. Очільник комунального підприємства усвідомлював, що надягає маску з партійним логотипом для публічного звернення до людей. Це можна розцінювати як використання адмінресурсу та зловживання службовими повноваженнями.

Рух ЧЕСНО зафіксував рекламний білборд Брагінського з логотипом мерської партії УДАР на фоні потяга метро та в тій самій формі.

Кияни зазначають, що у тролейбусах теж є аналогічна реклама.

Примітно те, що обіцянка на рекламі з логотипом партії є ідентичною до тієї, яка міститься на постерах у метрополітені.

Це типове використання адмінресурсу – нібито звичайні плакати до 60-річчя метро за півтора місяця до місцевих виборів з фотографіями кандидатів від партії УДАР, котру очолює мер столиці, якому так чи інакше підпорядковане КП “Київський метрополітен”.

Exit mobile version