Kyiv City News

Кличко втілив свою мрію на Володимирській гірці

Мер Києва Віталій Кличко відкрив у парку “Володимирська гірка” новий фонтан зі скульптурою архістратига Михаїла.

Про це повідомила прес-служба мера.

Сьогодні, 19 серпня, чинний мер Києва відкрив фонтан зі скульптурою Архангела Михаїла.

“Сьогодні ми відкриваємо не просто фонтан. Це – символічна композиція. Ми шануємо київських захисників і охоронців нашого міста. Архангел Михаїл шановний в релігійному епосі ангел. І на Близькому Сході, і в християнстві”, – сказав Кличко.

За його словами, дзвін, на якому встановлена ​​скульптура архангела Михаїла, символізує всю красу, толерантність і різноманітність Києва, його пагорби і храми різних конфесій.

“Фігура Архангела Михаїла – елемент герба нашого міста. Скульптури архістратига прикрашали охороняли Київ і в середньовіччі, і в більш пізні часи. У 1997-98 роках, коли відновлювали і реставрували Михайлівський Золотоверхий собор, ми з братом, разом з іншими меценатами, фінансували створення барельєфа архангела. І тоді я мріяв, що скульптура архангела обов’язково має бути на Володимирській гірці. У соборі. Мрії втілюються! “, – заявив Кличко.

Мер подякував художникам, які створили фонтан, а також меценатам, на кошти яких створена скульптура архістратига Михаїла. Міський бюджет фінансував встановлення чаші фонтану.

Exit mobile version