Kyiv City News

Кіно у парку. У центрі Києва безкоштовно показують українські фільми

В столиці в парку Шевченка в межах проєкту “Кіновернісаж просто неба” вже понад місць безкоштовно проходять покази українських фільмів.

Кінострічки показують в вечірній час: початок щодня о 21:00. Сеанси триватимуть до 15 вересня 2020 року. Це чудова нагода провести вечір гарно та з користю. В кінці серпня та на початку вересня на вас чекає така програма:

28 серпня – «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», реж. Надія Парфан, 2019 Дебютна повнометражна документальна стрічка Надії Парфан, співзасновниці фестивалю кіно та урбаністики «86» і платформи Takflix. Смішна і зворушлива історія про хор комунальників Івано-Франківська. Впізнаванні й актуальні проблеми, які змушують сміятись і плакати водночас.

29 серпня – «Віддана», реж. Христина Сиволап, 2019
На численні прохання глядачів показуємо торішній суперхіт – фільм «Віддана» за романом Софії Андрухович «Фелікс Австрія». Чутлива та неймовірно красива кінострічка, яку не можна пропустити в нашому кінозалі.

30 серпня – «Гірська жінка: На війні», реж. Бенедикт Ерлінґссон, 2018
Українсько-французько-ісландська копродукційна кінокартина про екоактивістку Хатлу, яка вирішує всиновити дівчинку з України. Однак раптово вона постає перед вибором – нове життя з дитиною або захист довкілля. Стрічка була обрана фільмом-відкриттям Odesa International Film Festival.

31 серпня – «Істальгія», реж. Дар’я Онищенко, 2012
Дебютна кінострічка режисерки Дар’ї Онищенко про три історії кохання у Києві, Белграді та Мюнхені. До речі, 3 вересня у прокат мантій вийходить другий фільм Дар’ї – драма «Забуті».

1 вересня – «Брати по зброї / Brothers in arms» (документальний), реж. Сергій Лисенко
Короткі історії з російсько-української війни, зібрані трьома волонтерами, які більш як чотири роки їздять по всій лінії фронту з гуманітарними вантажами.

«Миколаїв. Хроніки протесту» (документальний), реж. Жанна Максименко-Довгич. Кінострічка охоплює буремні події 2013 – 2014 рр. Усі ми знаємо, що відбувалося у Києві та на Донбасі. А от що було на півдні країни? І як вдалося відстояти Миколаївщину від вирію проросійських протестів?

2 вересня – «Бобот та енергія всесвіту», реж. Максим Ксьонда, 2018
Щосереди традиційно показуємо дитяче кіно. Цього разу дивимося «Бобота» – фантастичний фільм про 12-річного мрійника, який опиняється серед протистояння двох позаземних сил.

3 вересня – «КРУТИ 1918», реж. Олексій Шапарєв, 2019
Фільм знятий за реальними історичними подіями та розповідає про героїчний бій під Крутами між курсантами Української Народної Республіки та військами радянської армії.

Початок щодня о 21:00. Вхід вільний.

Exit mobile version