Kyiv City News

Багатомільйонна інвестиція від “Ковальської”. В UNIT.City побудують 5 інноваційних бізнес-кампусів

Компанія «Ковальська» інвестує 70 млн доларів в будівництво бізнес-кампусів на території інноваційного парку UNIT.City.

Реалізувати проєкт компанія планує до 2025 року. Про це заявив гендиректор компанії «Ковальська» Сергій Пилипенко в інтерв’ю «Економічній правді».

Всього на території планується 5 інноваційних бізнес-кампусів. Спочатку зведуть 2 кампуси, через рік почнеться будівництво 3 інших будівель. І все будівництво буде реалізовано за наступні 4 роки.

Кампуси отримають сертифікацію Leed Silver, що дозволить витрачати на 25% менше енергії і води при експлуатації, пише. Будинки плануються невисокими і ергономічними. На даху однієї з них буде зелена зона, інша буде нагадувати кристал, з рельєфними архітектурними деталями на фасаді.

Повідомляється, що проектувати нові будівлі запрошено польський архітектурне бюро APA Wojciechowski, яке вже розробляло проєкти для UNIT.City і міжнародна інженерна компанія TEBIN.

Кампус В04 матиме динамічну об’ємну форму кристала – чітко і виразно підкреслювати межі простору і відрізнятися на тлі серії повністю скляних кампусів. А кампус В06 повинен стати самобутнім елементом комплексу. Як зазначається в повідомленні, в будівництві нових кампусів Ковальська буде застосовувати інноваційні підходи.

Інноваційний парк UNIT.City відкрили на місці колишньої промзони на вулиці Дорогожицькій в 2017 році. Зараз резидентами парку є понад 100 компаній. Серед них: Bolt, DTEK, міжнародна агрокомпанія Syngenta і інші.

Нагадаємо, в інноваційному парку UNIT.City відкриється суспільний простір Main Plaza. Над проєктом працював відомий нідерландський архітектор Хірокі Мацуура.

Exit mobile version