Kyiv City News

У Києві відкривається резиденція святого Миколая

З першого грудня в столиці відкривається резиденція святого Миколая. Всі запропоновані заходи відбуватимуться з дотриманням карантинних обмежень.

З 1 по 25 грудня 2020 року до новорічних свят у Великій лаврській дзвіниці Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відкривається Резиденція святого Миколая.

Запрошуємо відвідати Резиденцію з понеділка по п’ятницю, з 14:00 до 16:30. Усі охочі зможуть зустрітися зі святим Миколаєм, побачити традиційну Арку бажань, оглянути твори художників Міжнародного мистецького проєкту «МАЛЬОВАНА СТРІЧКА», які презентують графічні роботи-комікси «Святий Миколай. Історія у картинках».

Яскравим доповненням цьогорічної Резиденції стануть авторські роботи художниць ГО «Асоціація майстрів клаптикового шиття України», UAHA (Українська Асоціація Ручної Творчості), майстрів Євгенія Могилевцева, Яни Власенко-Бернацької, Ангеліни Пан та інших. Вперше на гостини до святого Миколая завітають герої улюблених казок із колекції Державного музею іграшки.

В експозиційному просторі близько 30 майстрів представлять свої художні твори, виконані у різних техніках: графіка, пап’є-маше, порцеляна, різьблення по дереву, текстиль, кераміка, печворк тощо.

Протягом усієї роботи Резиденції для дітей триватимуть майстер-класи та інтерактивна програма «Таємниця чарівного дзвоника». Гості ознайомляться з дивовижною школою святого Миколая, стануть свідками чарівного навчання, поринуть у передноворічну магію свята та переконаються у силі новорічних чудес.

Адреса: вул. Лаврська, 9, Велика лаврська дзвіниця.

У зв’язку з проведенням ремонтно-реставраційних робіт на Троїцькій надбрамній церкві, вхід для відвідувачів – з боку Лаврського провулку через ворота Всіхсвятської церкви (Економічна брама).

Всі заходи відбуватимуться з дотриманням карантинних обмежень.

Exit mobile version