Kyiv City News

У Києві до Міжнародного дня музики влаштують концерти

У перший день жовтня у світі відзначають Міжнародний день музики.

Сьогодні, 1 жовтня, світова спільнота святкує Міжнародний день музики. За міжнародними мистецькими традиціями, у багатьох концертних залах світу проводяться численні концерти, фестивалі, творчі зустрічі з видатними музикантами та виконавцями, які віддають частинку себе та своєї творчості численним слухачам та шанувальникам.

На жаль, цього року у зв’язку з пандемією Covid-19 мистецька афіша Києва не є такою насиченою та різноманітною, як зазвичай. Однак, незважаючи на це, деяким провідним музикантам та музичним колективам вдалося підготувати декілька цікавих концертних мистецьких програм, присвячених Міжнародному Дню Музики.

1 жовтня свої двері для столичних глядачів відкриє Київська Оперета, показавши на камерній сцені у фойе театру «Кавову кантату» – один із найбільш відомих світських творів Йогана Себастіана Баха.

Для поціновувачів балетного мистецтва та творчості видатного композитора Петра Чайковського, Національна Опера України підготувала чудовий балетний Дивертисмент «Чайковський Gala Ballet»  куди увійшли кращі фрагменти із балетів «Лускунчик», «Лебедине озеро» та «Спляча красуня» у виконанні корифеїв вітчизняного балету.

Серед інших цікавих мистецьких подій 1 жовтня, слід відзначити програму «Inspiration Classic (Надихаюча класика)» у Київському Будинку Актора. Або ж послухати перлини фортепіанної лірики Ф. Шопена у чудовому виконанні молодої та обдарованої піаністки Антуанетти Міщенко у залі Кірхи Святої Катерини.

Вітаємо всіх зі святом! Бажаємо слухачам цікавих і приємних музичних творів та концертів, які неодмінно подарують Вам позитивні емоції та гарний настрій.

Бо, як справедливо зазначав французький мислитель Еміль Сьоран:

«По-справжньому відчуваєш, що в тебе є «душа» лише, коли ти слухаєш музику».

 

Exit mobile version