Kyiv City News

Майбутнє крізь колажі: як київська мисткиня Катерина Сита склеює дійсність

Київська колажниця Катерина Сита презентувала роботу про передчуття майбутнього.

У другому акті експозиційного проєкту One Day After в Музеї історії міста Києва 34-річна українська колажниця Катерина Сита представила роботу, присвячену роздумам про вплив пандемії та самоізоляції на життя людей.

Твори Катерини, яка займається мистецтвом колажу з 2018 року, вже помітили в Голландії та Римі – до останнього торік мисткиня була запрошена як учасниця виставки Nuova Primavera у галереї Palazzo Velli Expo. Сьогодні ж майстерність колажниця може оцінити й київський глядач.

 

Для виставки One Day After Катерина звернулася до неокреслених відчуттів, що оповили її під час самоізоляції, аби краще їх зрозуміти. Попри те, що організатори проєкту чекали на пророцтва художників, робота Каті не втілилася у таке. Ніякого фаталізму, ніяких стверджень про неминуче і тотальне соціальне дистанціювання, про «кінець звичного світу» або «кінець» чого б то не було. Ідея мисткині в іншому. Насправді світ постійно змінюється, а разом з ним і ми. Тому головне – крокувати далі. Так, зараз ми йдемо потемки. Але недарма ж аби, нарешті, прозріти, Едіпові треба було осліпити себе.

«Ми звикли ховатись за купою безглуздих речей, що якось усталились в нашому житті. Але момент колапсу оголив цю безглуздість. Обманюватись тепер значно важче. А отже, зрештою доведеться постати перед вибором свого шляху свідомо та з визнанням власної відповідальності за рішення», – коментує авторка.

Абстрактно-міфологічна розповідь про наше теперішнє і майбутнє від Катерини Ситої доступна для перегляду з 2 по 18 жовтня в Музеї історії міста Києва
Виставка One Day After

Exit mobile version