Kyiv City News

У Щербенко Арт Центрі покажуть фотовиставку жінок з фізичними особливостями

У четвер, 9-го вересня у Щербенко Арт Центрі відбудеться відкриття виставки Діани Андруник «Не така як інші вона» — соціального проєкту про красу «нестандартної» зовнішності, простір для першого експонування якого надає Щербенко Арт Центр. Авторка проєкту — фотографиня Діана Андруник, яка вже декілька років знімає жінок з фізичними особливостями. 

Привернути уваги спільноти до жінок, чиї тіла мають свою особливість стало основною метою проєкту. Адже близько 15% населення світу має різні форми інвалідності, а в Україні ця цифра сягає біля 3 мільйонів осіб. У проєкті брали участь жінки, які почуваються впевненими та сексуальними, попри усі фізичні та зовнішні особливості. Наприклад, параолімпійська чемпіонка в інвалідному візку Уляна Пчолкіна, супермодель Юліана Юсуф з невусом, яка розробила додаток для людей з проблемами шкіри чи Варвара Акулова, гримерка проєкту, у якої на обличчі було більше 25 операцій.

Як коментує Діана Андруник: «Одна фотографія може змінити тисячі життів. Один фотопроєкт може змінити історію. Я вірю, що проєкт «Не така як інші вона»  це не просто візуальне прагнення зламу стандартів норми краси. Це проєкт, де кожен знайде щось для себе. Можливо  це буде самооцінка, можливо  усвідомлення, що десь був не правий, можливо  комусь стане легше дихати та жити».

Виставка присвячена померлій Дарині Химчук — героїні другого проєкту.

Учасниці проєкту: Марія Чесноковська, Женя Люлько, Тетяна Карелова, Варвара Акулова, Юліана Юсуф, Владислава Яушева, Маша Волкова, Уляна Пчолкіна, Дарина Химчук, Надія та Марія Возні, Оксана Руденко, Юлія Лісова, Альона Щерба, Марія Банько, Ноіра Погасян, Ліна Дешвар, Міла Березюк, Оксана Кононець.

Відкриття 9 вересня о 19:00.
Увага!  Вхід до 10 людей одночасно, адміністрація галереї закликає користуватися захисними масками. Проєкт Не така як інші вона можна побачити до 26 вересня.

Exit mobile version